Завод Коломойського на рік викупив парковку біля головного офісу ПриватБанку в Дніпрі

Нікопольський завод феросплавів на аукціоні у ProZorro купив на рік право на експлуатацію парковки біля головного офісу ПриватБанку в Дніпрі

Така дія націлена на дестабілізацію роботи банку, заявили в фінансовій установі, передає Інтерфакс-Україна.

“Оренда майданчика для паркування перед офісом банку феросплавним заводом, який ніколи не надавав послуги з організації паркування в місті, є черговою спробою дестабілізації роботи найбільшого банку країни”, - прокоментували в ПриватБанку результати аукціону в ProZorro.

19 листопада НЗФ купив на аукціоні право на річну експлуатацію парковки на 144 машини біля головного офісу ПриватБанку в Дніпрі, який на цій парковці недавно пікетували працівники заводу. При стартовій ціні в 86,4 тис. грн НЗФ запропонував 1,005 млн грн. На лот також претендували ПриватБанк (його максимальна пропозиція - 1 млн грн), профспілка співробітників головного офісу ПриватБанку (251 тис. грн), ФОП Роман Овчаров (240 тис. грн) і пов’язаний з Коломойський Дніпроазот (1,003 млн грн).

У травні 2018 року Нацбанк України подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить НЗФ. Це майно було передано в заставу в якості забезпечення зобов’язань ПриватБанку за кредитом рефінансування.

Госпсуд Дніпропетровської області 28 серпня 2019 року затвердив мирову угоду між НБУ і НЗФ, ініціатором якої виступив НЗФ. Завод зобов’язався погасити за 12 місяців весь борг 21 млн грн рівними частинами без комісії, однак вже 6 вересня достроково виконав зобов’язання перед НБУ.

Однак 20 вересня близько 500 робочих НЗФ приїхали на 10 автобусах до головного офісу ПриватБанку з протестом проти мирової угоди НЗФ з Нацбанком, пов’язаної з кредитом рефінансування ПриватБанку.

НБУ заявив, що протест під головним офісом ПриватБанку, який не є стороною мирової угоди, є провокацією і спробою тиску на банк. Він також додав, що заяви керівництва заводу про неможливість виплати зарплати працівникам через угоди є безпідставними.

ПриватБанк 11 жовтня в судовому порядку зажадав від НЗФ як від організатора багатоденного пікету головного офісу банку в Дніпрі повного відшкодування витрат не евакуацію понад 300 співробітників центру підтримки клієнтів банку.

Станом на 19 листопада працівники феросплавних заводів, пов’язаних з Коломойським, пікетували київський офіс ПриватБанку.