Записи розмов з Трубою: "ЄС" вимагає створити у Раді тимчасову слідчу комісію

“Європейська Солідарність” вимагає створення ТСК та об’єктивного розслідування записів з директором ДБР Романом Трубою

Про це заявив нардеп від “Європейської Солідарності” Володимир Ар’єв під час брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

"Навколо ДБР і його очільника пана Труби - кричущі і шокуючі факти систематичного незаконного втручання Офісу президента в роботу правоохоронних органів, вони потребують об’єктивного розслідування", - заявив Ар’єв.

За його словами, скандал у зв’язку з оприлюдненням розмов директора ДБР Романа Труби зачіпає майже усі правоохоронні органи і розслідувати не залишається кому. Єдиний вихід — створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію із широким представленням усіх фракцій.

А також “Європейська солідарність” вимагає на період роботи цієї комісії відсторонення від посад фігурантів розмов, з яких випливає їхня причетність до організацій замовних політичних переслідувань та інших незаконних дій.

“Очікуємо реакції та політичної оцінки президента Володимира Зеленського на записи розмов. Адже учасники розмов посилаються на факт наради в Офісі президента за участі глави держави, де онією з тем була організація політичних репресій проти Петра Порошенка. Ми із серйозністю поставилися до оприлюднення розмов Труби на тій підставі, що 21 вересня він сам публічно повідомив про виявлення у його кабінеті обладнання для прослуховування, а 20 листопада під час прес-конференції Труба фактично не спростував факту розмов, уникнувши відповіді на питання журналістів”, - додав нардеп.

Зазначається, що здійснені такі правопорушення фігурантів розмов: перевищення повноважень, зловживання владою, незаконний вплив на слідство. “Європейська солідарність” вимагає негайного проведення усіх необхідних експертиз з метою, насамперед, ідентифікації голосів. У разі саботажу цієї ініціативи з боку влади вони залишають право за собою звернутися до відповідних міжнародних структур.