Криклій винесе питання звільнення Клітіної на засідання Кабміну

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій внесе подання на засіданні Кабміну щодо звільнення своєї заступниці Олександри Клітіної

Про йдеться у відеозверненні Криклія, передає Еспресо.TV.

"Я приймаю рішення, як міністр інфраструктури, на наступний Кабмін, я вноситиму подання відносно звільнення заступника міністра з питань європейської інтеграції Олександри Клітіної з посади", - сказав Криклій.

Він додав, що Клітіна використовуватиме хайп, щоб боротися за посаду

"Я мав, за результатом повернення Олександри Клітіної з відрядження, в якому вона була з народними депутатами у Нідерландах, відверту розмову. Я озвучив свою позицію, що в мене є підстави, для того, щоб вважати, що вона не зовсім нормально, як член команди себе повела. Ще раз повторю, це жодним чином не стосується, тих сексистьких закидів, які були у інформпросторі, тому що це просто небезпечно, якщо ми будемо на такі речі реагувати, то ми будемо займатися не реформою, а хтозна чим. Але коли я запропонував за власним бажанням піти з посади, пані Клітіна дала зрозуміти, що вона хоче розпочинати власну політичну кар'єру, хоче користатися цією ситуацією і власне, той весь фон і хайп, який створений навколо цієї ситуації, будек його використовувати для того, щоб боротится за цю посаду",  - додав міністр.

Криклій додав, що варто було звернутись до відповідних органів, якщо в заступниці були претензії.

"Пані Клітіній, щонедавно людині, якої я вважав, частиною своєї команди, нагадую, якщо є зауваження, до очільника міністерства інфраструктури тобто до мене, необіхдно було зробити відповідні звернення до правоохоронних органів, ну і власне, я не зовсім розумію, як можна працювати з таким міністром, до якого є зауваження. Заступник, якщо логічно припустити, тоді звільняється за власним бажанням, а не пробує через чатики з паном Джокером стати міністром", - підсумував Криклій.

  • Нагадаємо, раніше виключений із фракції "Слуга народу" нардеп Поляков оприлюднив розмову нібито депутатів-"слуг", в тому числі Юрія "Юзіка" Корявченкова, з начальником поліції Кривого Рогу. У розмові йшлося зокрема про те, що одна із заступниць міністра інфраструктури отримала посаду "через ліжко".
  • Пізніше пранкер Джокер оприлюднив переписку з нібито Клітіною, в якій вона критикує деякі рішення свого керівника, згадує про "мутки з тендерами на локомотиви" та заявляє про готовність очолити міністерство.