Маск представив електропікап Cybertruck: броньоване скло розбили на презентації

Американскій мільярдер і генеральний директор Tesla Ілон Маск представив новий електричний пікап Cybertruck на презентації в Лос-Анджелесі

Про це пише The Verge.

Пікап з футуристичним дизайном став шостим автомобілем компанії з моменту її заснування в 2003 році
Всього випустять три версії Cybertruck, вартість електрокара буде починатися від $ 39 000, а вантажопідйомність може досягати 1,6 тонни. Молодша модель цієї серії здатна проїхати на одному заряді більше 250 миль (402 км), середня - більше 300 миль (482 км). Дальність ходу найстаршої моделі складе більше 500 миль (805 км).

Зовнішній вигляд машини, що нагадує постапокаліптичну іграшку, вже назвали божевільним. До презентації Маск розповідав, що дизайн списаний з транспорту з фільму "Той, що біжить по лезу" і від нього «завмирає серце».
Cybertruck позиціонується як автомобіль, що забезпечує максимальний захист пасажирів. Цьому служать броньовані за особливою технологією скла і корпус з надміцної нержавіючої сталі, такий же, як в ракетах SpaceX. За запевненнями творців, пікап здатний витримати обстріл з пістолета калібру 9 мм.
А ось вікна виявилися не такими міцними і тріснули після потрапляння металевої кулі. Маск пообіцяв виправити цей недолік.

Поки представлений лише прототип. Масове виробництво пікапів почнеться в 2021 році, настройки конфігурації закінчать ближче до початку виробництва. А поки Tesla запропонувала охочим зробити попереднє замовлення, для чого достатньо внести $100.