Окупанти вистрілили ракетою по вантажівці: у штабі ООС розповіли обставини поранення трьох бійців

У четвер, 21 листопада, троє українських військових постраждали внаслідок обстрілу російськими терористами вантажного автомобіля постачання з протитанкового ракетного комплексу

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"В ході виїзду слідчої групи на місце інциденту з’ясувалося, що автомобіль був підбитий з протитанкового керованого ракетного комплексу "Фагот", - йдеться у повідомленні.

При цьому в момент обстрілу автомобіль не перебував на передовій лінії оборони, а знаходився у населеному пункті Шуми.

"Машина забезпечення просто розвозила продукти харчування і воду для військовослужбовців на дальні позиції. Такої підлості, щоб в мирному населеному пункті, де проживають лише цивільні, буде застосована така потужна зброя, ніхто просто не очікував", - розповів військовослужбовець Віктор.

За словами військового, ракету випустили з відстані близько 2,5 км, з якої важко керувати траєкторією польоту боєприпасу. Військовий зазначив, що оператор ворожого ПТРК намагався "завести" ракету саме у кабіну, проте не розрахував і влучив у дерев’яний борт кузова.

Унаслідок обстрілу троє українських військових, у тому числі одна жінка, отримали контузії. Постраждалих було госпіталізовано, наразі стан їхнього здоров'я задовільний.