"Не жест і не хайп": Сенцов закликав підтримати адвоката Небесної Сотні Закревську, яка оголосила голодування

Український режисер та бранець Кремля Олег Сенцов вважає, що оголошене адвокатом родин Небесної сотні Євгенією Закревською голодування - це позиція людини, якій не байдужа доля розслідування

Про це він написав у Facebook.

"Це не жест і не хайп, це позиція небайдужої людини. І ми усі маємо її підтримати – не у відмові від їжі, а у цій вимозі, щоб президент, уряд та парламент нас почули", - написав Сенцов.

Сенцов розповів, що Закревська також і його адвокатом.

За його словами, він розпитував Закревську про розслідування "справ Майдану", зокрема про те, чи немає зволікання і спроб її "злити". Вона запевнила, що це не так, а слідство таке тривале, тому що обставини подій дуже складні і у них брало участь багато людей. Та проблемою, за її словами, є те, що у розпал суду справу передають від Генпрокуратури до Держбюро розслідувань, де немає фахівців, готових далі вести цю складну справу.

"І ось учора трапилось те, про що попереджала ні тільки Закревська, але і інші: час закінчився – справу передали у ДБР. Поправка, яка б врегулювала це питання, так і не була прийнята. І Женя запустила новий годинник – оголосила голодування", - констатував Сенцов.