У Сербії заперечили поставку мін Україні

Міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович заявив, що країна не експортує зброю до України і не продавала міни

Про це повідомляє Укрінформ.

"Якщо третя країна продає нашу зброю Україні, що може зробити Сербія? Зрештою, ви бачили, президент вийшов з дуже точною інформацією, які компанії були залучені при купівлі тієї партії, яку показали по телебаченню, хто купив і хто продав зброю. Ми навіть не сказали, що це було зроблено незаконно, просто щоб знали, хто це зробив, щоб люди не поширювали різні домисли, а бачили, хто брав участь у купівлі і продажі цієї зброї", - заявив Стефанович.

Президент Сербії Александар Вучич раніше заявив, що показані на відео міни були частиною партії в 15 тисяч штук, проданої компанії "Техноремонт" Петара Црногораца, власника сербської фірми з продажу зброї CPR Impex.

"Ця компанія купила 15 тисяч мін і продала їх польській компанії через Кіпр. Ніде жодного разу не згадувалася ні Україна, ні будь-яка інша країна. Інакше Сербія не допустила б цього через наші хороші відносини як із Російською Федерацією, так і з Україною", - сказав Вучич.

За даними ЗМІ, Збройні сили України, ймовірно, використовують на Донбасі зброю з Сербії, попри те, що країна офіційно не експортувала озброєння до України.