Коболєв погодився свідчити у справі Джуліані, - Time

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв готовий свідчити у справі особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані

Про це сам Коболєв заявив у інтерв’ю Time, повідомляє "Укрінформ".

Федеральні прокурори у Нью-Йорку розслідують діяльність Джуліані на предмет порушення ним законодавства про фінансування виборчих кампаній та незаконного лобіювання. Розслідування пов’язане зі справою проти двох соратників Джуліані – Ігоря Фрумана та Льва Парнаса, яким минулого місяця висунули підозру щодо порушення законів про фінансування виборчих кампаній.

"Дуже ймовірно, що мене запросять для надання показань у цій справі", - сказав Коболєв.

Свідчення Коболєва можуть пролити світло на нещодавні заяви керівників енергетичних відомств США та України про те, що Парнас і Фруман намагалися використати свої зв’язки з Джуліані та адміністрацією Трампа для заміни керівництва "Нафтогазу", яке чинило опір їхнім спробам укласти вигідну для них угоду в Україні.

На запитання, чи готовий керівник "Нафтогазу" надати прокурорам інформацію про Джуліані або про Парнаса й Фрумана, він відповів: "І те, й друге. Усе пов’язано".

Проте, Коболєв відмовився коментувати що саме він планує розповісти про Джуліані чи двох його соратників.

Свідчення глави "Нафтогазу" доповнять показання, які дав голова дивізіону "Газ" у НАК "Нафтогаз України" Андрій Фаворов у Нью-Йорку 21 листопада.

Коболєв перервав своє інтерв’ю, яке давав у офісі в Києві, зазначивши, що хоче уточнити у Фаворова, як пройшла його зустріч з федеральними слідчими.

Після розмови голова "Нафтогазу" продовжив: " Фаворов закінчив учора. Сказав, що це був дуже незвичайний досвід. Що він ніколи не проходив такі допити. Я також чув, що ці хлопці – прокурори південного округу – дуже жорсткі. Вони одні з найкращих у Штатах", - сказав Коболєв.