У Генічеську обіцяють припинити нелегальні рейси до Криму

Новий голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко запевнив, що припинить нелегальні пасажирські перевезення з прикордонного району Херсонщини до окупованого Криму

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на місцевий сайт IPC-Генічеськ.

"Деякі перевізники забирають людей з потягів, їдуть напряму до тимчасово окупованого Криму, беруть гроші в російських рублях. Достатньо. Буде реагування у повній мірі … Їздять, заробляють кошти. Такого не буде в нашому районі. Відповідно до закону про місцеві державні адміністрації, ситуацію з законністю я тримаю на повному контролі", - наголосив голова РДА.

Він пообіцяв розпочати з 27 листопада перевірки перевізників у Генічеському район.

До цього терміну перевізники мають перевести свою діяльність у відповідність з законодавством.

"Щоб у нас всі працювали в законному руслі, щоб податки йшли до бюджету для розвитку нашого району, а ні в якому разі не для якихось окремих груп осіб. У нас буде робоча група і ті, хто не виконує законні вимоги, будуть притягнуті до відповідальності", - зазначив Онищенко.

Він звернув увагу, що у селищі Новоолексіївка - кінцевому пункту для потягів, які до окупації прямували до Криму - легалізація приватних перевізників не відбувається. Жоден з них досі не зареєструвався, як суб’єкт підприємницької діяльності на відміну від села Чонгар, де вже зареєструвались 17 перевізників.

"Я попереджую, а потім реагую. Щоб було у нас все по-людські, термін у нас 27 листопада. Це наступний тиждень, хто не встиг, вибачте. Така позиція остаточна. Якщо Чонгарські почали більш-менш легалізовуватись, то в Новоолексіївці жодного", – сказав голова держрайадміністрації.