Матюха може свідчити в міжнародних процесах "Україна проти Росії", - Тука

За словами ексголови Луганської ОДА Георгія Туки, точна причина розсекречення розвідника Едуарда Матюхи невідома

Про це повідомляє 24 канал.

Як зазначає Тука, протягом п’яти років війни з Росією випадків із розсекреченням наших розвідників на окупованих територіях було чимало. Приклад Едуарда Матюхи, який працював свого часу "народним мером" Горлівки, а також мав високі посади у комуністичній партії "ДНР", – непоодинокий випадок, коли начебто цивільна людина працює з українськими спецслужбами.

"Треба розуміти принципову різницю між тими, хто здійснює, умовно кажучи, диверсійні акції в тилу ворога, і людиною, яка працює на політичній посаді. Можна собі уявити, який обсяг інформації політичного характеру Матюха передав українським спецслужбам", – переконаний Тука.

За словами ексочільника Луганської ОДА, Матюха може свідчити в міжнародних процесах "Україна проти Росії" Цілком можливо, що евакуація Матюхи пов’язана з тим, що його найближчим часом використовуватимуть як свідка в міжнародних судах і позовах.

"Триває суд у Гаазі щодо визнання Росії країною, яка фінансує тероризм. Матюха може надати велику кількість інформації. Розвідник знає про вміст і зміст так званих гумконвоїв і розповідати може годинами. І про зв’язки з держдумою Росії. А це факти про політичну підтримку Росією терористів",– наголошує Тука.