Міноборони перевірило якість бронежилетів у справі генерала Марченка

Міністерство оборони України провело дослідження бронежилетів "Корсар", у справі закупівлі яких заарештовано генерал-майора Дмитра Марченка

Про це повідомив у Facebook член спецкомісії з перевірки Роман Костенко.

"Міністерством оборони України для встановлення об’єктивних даних у справі закупівлі бронежилетів "Корсар" було створено спеціальну комісію з перевірки їх якості, до якої я також увійшов. В лабораторії провідної наукової установи Міноборони - Центрального науково-дослідного інституту Збройних сил України, було проведено дослідження вибірки бронежилетів", - написав Костенко.

Комісією перевірила бронежилети за умов температури -40°C та +40°C, а також в умовах "дощування".

"В усіх випадках зразки зберегли захисні властивості та не відбулось пробиття захисного шару", - повідомив Костенко.

Крім тго, комісією додатково перевірила бронежилети в умовах, не передбачених технічними крітеріями закупівлі, - після годинного замочування бронежилетів.

"Було здійснено випробування бронежилетів як з бронепластинами (кулями 5.45 мм і 7.62 мм), так і без них (з м’яким кевларовим пакетом кулею 9 мм ПМ). У першому випадку бронежилети зберегли рівень стійкості 4, однак виявилося, що після замочування кевларовий пакет бронежилету "Корсар" втрачає захисні властивості. Це свідчить про те, що діючі технічні умови щодо вказаних бронежилетів недосконалі і потребують доопрацювання", - пояснив Костенко.

Загалом комісія зробила висновок про відповідність бронежилетів вимогам замовника.

"Випробування показали, що усі вимоги, які могли перевірити працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, відповідають технічним умовам, закладеним у договорі. Я сподіваюся на об’єктивний і справедливий розгляд цієї справи у суді!" - підсумував Костенко.