Окупанти в зоні ООС били по цивільній інфраструктурі, спричинивши пожежу: згоріли 6 будівель

У неділю, 24 листопада, російські окупанти на Донбасі 7 разів відкривали вогонь, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" терористи стріляли біля Тарамчука та Березового з великокаліберних кулеметів, неподалік Водяного – з мінометів калібру 82 мм, поблизу Красногорівки – з СПГ та великокаліберних кулеметів, двічі біля Мар'їнки – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Луганського зафіксовано ворожий вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї включно з великокаліберними кулеметами.

Упродовж доби 24 листопада втрат серед особового складу Об'єднаних сил внаслідок обстрілів не зафіксовано.

Крім обстрілів позицій Об'єднаних сил росіяни обстріляли ще й цивільні об'єкти. Так, близько 18:00 під час обстрілу українських позицій в районі Березового Донецької області окупанти одночасно вели вогонь із великокаліберних кулеметів по цивільній інфраструктурі.

Через використання загарбниками трасуючих і бронебійно-запалювальних боєприпасів загорілася суха трава. Сильний вітер призвів до швидкого поширення пожежі, яка перекинулася на дачний масив. Унаслідок пожежі майже вщент вигоріли 6 будівель.

Українським військовослужбовцям вдалося оперативно евакуювати цивільне населення та близько 23:00 локалізувати пожежу. Жертв унаслідок пожежі немає.