Суд закрив адміністративну справу проти Розенблата

Печерський районний суд Києва визнав екснардепа Борислава Розенблата винним у конфлікті інтересів, але закрив справу про адміністративне порушення

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратуру.

"Колишній депутат умисно вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, коли в лютому 2018 року направив до НАЗК звернення про перевірку декларацій одного співробітників правоохоронних органів. За версією сторони обвинувачення, колишній депутат отримував від цього співробітника хабара, і був викритий влітку 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зважаючи на закінчення строків для накладення адміністративного стягнення, справа про адміністративне правопорушення судом закрита. Наразі відповідна постанова суду не набрала законної сили і може бути оскаржена особою, стосовно якої вона винесена.

Нагадаємо, Розенблата підозрювали в організації незаконного видобутку бурштину на українському Поліссі, у т.ч. з лобіюванням прийняття відповідного законопроекту та судових рішень.

11 квітня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту Розенблата і визнав його потерпілим у відкритому ГПУ провадженні про нібито провокацію хабаря у "бурштиновій справі".

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Борислава Розенблата до НАБУ, визнавши протиправними дії оперативнків антикорупційного бюро у так званій "бурштиновій справі".