Супрун підтримала адвокатку сімей Небесної Сотні Закревську, яка вже голодує 5 день

Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун висловила підтримку адвокатці сімей Небесної Сотні Євгенії Закревській, яка оголосила голодування

Про це вона написала у Facebook.

 "Якщо створення умов для розслідування справ Майдану не є першочерговою задачею, яка зараз стоїть перед народними депутатами, спікером Ради, президентом та очільниками правоохоронних органів, є велике питання, що ж тоді дійсно має значення для людей, яким українці довірили найвищі посади в державі", - написала Супрун.

Євгенія Закревська голодує, а українське суспільство вимагає від президента та народних депутатів негайно скликати позачергове засідання Верховної Ради та ухвалити поправку до законопроекту №2116, необхідну для відновлення слідства за участі прокурорів, які вели ці справи від початку.

"У країні, що досі перебуває в стані війни та обороняється від агресора, у шосту річницю Революції Гідності людина, яка захищає пам’ять героїв Майдану, мусить оголошувати голодування, щоби продовжилося слідство, а винні у розстрілах людей на Майдані були справедливі покарані.

І насправді ж ситуація, що склалась із розслідуванням, не була несподіванкою. Про такий можливий сценарій було відомо ще на початку розслідування справ Майдану. Тобто за весь цей час відповідальні посадовці не знайшли часу та ресурсів для розслідування вбивств людей, завдяки чиєму героїзму, вони змогли отримати шанс розбудовувати Україну", - зазначила Супрун.