75% українців підтримують перемовини з Путіним по Донбасу, - опитування

Три чверті учасників опитування Київського міжнародного інституту соціології підтримують проведення переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним щодо мирного врегулювання у російсько-українській війні

Про йдеться у резульататах опитування КМІС, передає Фонд "Демократичні ініціативи".

До ініціативи переговорів з Путіним 75% опитаних ставляться схвально, 15,1% не підтримують, 2,6% відповіли, що їм байдуже, ще 7,3% не змогли відповісти.

Рішення по розведенню військ на Донбасі підтримуютьм 59,2% респондентів, 25,6% - не підтримують, 1,6% - байдуже ставляться до цього, 13,6% - не змогли дати відповідь.

Щодо першочергових дій команди Зеленського 73,7% опитаних підтримують припинення вогню на Донбасі, кроки щодо повернення Криму підтримують 13,1%, за налагодження співпраці з Росією виступають 4,6% опитаних, за першочергове зміцнення української армії висловилися 8,8%, за об'єднання країни - 9,9%. 

Опитування проводилося з 4 по 19 листопада 2019 року у 110 населених пунктах всіх областей України, окрім АР Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося тільки на контрольованих урядом територіях. В результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка не перевищує 2,3%.