Проспект Жукова: Міськрада Харкова подала до суду на Інститут нацпам'яті

Харківська міська рада подала до суду на Інститут національної пам'яті через його втручання в роботу органів місцевого самоуправління

Про це повідомив речник мерії Юрій Сидоренко, передає hromadske.

"Є два позови. Один - до Кабміну щодо списку людей, які відзначилися під час звільнення України від німецько-фашистських загарбників. Ми вимагаємо від Кабміну сформувати цей список, щоб надалі не було ніяких недорозумінь. Другий - до Інституту національної пам'яті, бо вони втручаються в діяльність органів місцевого самоуправління", - розповів Сидоренко.

Раніше Харківська міськрада виявляла незадоволення реакцією Інституту нацпам'яті на деякі дії мерії, зокрема щодо перейменування проспекту Петра Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова; встановлення пам'ятника радянському воєначальнику; меморіальної дошки генералу КДБ Юрію Шрамку.

Інститут нацпам'яті нагадував міськраді Харкова та її меру – Геннадію Кернесу, що такі дії є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму, порушують законодавство, і за них передбачена кримінальна відповідальність.