"Нічого не відбувається, а строки спливають", - адвокатка Закревська про справи Майдану

Адвокат родин Небесної Сотні Євгенія Закревська розповіла, чим небезпечна зупинка розслідування справ щодо події Революції Гідності

Про це вона сказала під час акції "Не злий справи Майдану", передає Еспресо.TV.

"Коли ми приблизно окреслили часові межі всього цього процесу, то якщо приймають закон 3 грудня, то тиждень даємо на підпис президенту і тоді до кінця року, начебто є надія, що буде утворено це управління, куди зможуть перевестись слідчі. Тобто в будь-якому випадку в нас вже провал в розслідуванні буде тривати до середини січня, як мінімум. Це якщо все буде добре, якщо там буде десь якийсь зрив, то це переноситься на січень", - заявила Закревська.

Вона заявила, що буде голодувати до того моменту, коли зрозуміє, що ці дії вже стали невідворотними (можливість припинення розслідування, - ред.).

"Для мене це поки що - прийняття закону, але якщо там будуть якісь варіанти, то подивимось", - заявила адвокатка.

Закревська сказала, що зараз у справах не проводиться жодних слідчих дій, а терміни розслідування спливають.

"Провал у справах серйозно критичний, окрім того, що слідчі дії не відбуваються весь цей час, там же є необхідні слідчі дії, які треба проводити. Там є провадження, які мають закінчуватись (досудове розслідування, передача до суду). Там спливають строки. Коли ми говоримо про зупинку слідства, ми говоримо про фактичну зупинку, юридично строки всі спливають. В нас нічого не відбувається, а строки  спливають і це значить, що потім потрібно буде в якомусь авральному темпі буде надолужувати", - сказала вона.