У Малі зіткнулись два французьких гелікоптери: загинули 13 військових

Унаслідок зіткнення двох військових гелікоптерів під час наступальної операції на терористів у Малі загинули 13 французьких солдатів

Про це повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

“Президент Франції з великим сумом повідомляє про загибель 13 французьких військових у Малі у понеділок вночі, 25 листопада 2019 року, у результаті інциденту з двома гелікоптерами під час наступальної операції проти джихадистів”, - йдеться у повідомленні.

Президент Франції Еммануель Макрон також висловив співчуття рідним загиблих.

Водночас лідер Франції наголосив на підтримці солдатам, які разом служили в африканській країні та допомагали боротися з терористами в тропічній савані в Африці

За даними Le Figaro, військові загинули 25 листопада у зіткненні ударного вертольота Tiger і багатоцільового вертольота AS 532 Cougar.

Загибель 13 військових - найбільші втрати французької армії з часу терористичного нападу на французьких миротворців у Бейруті в 1983 році.

Франція розпочала антитерористичну операцію "Сервал" у Малі проти радикальних ісламістських угруповань у 2013 році. З того часу загинули 38 французьких військових.

Окрім французьких військових, в бойових діях беруть участь і бійці загонів спеціального призначення Великої Британії. Євросоюз також започаткував тренувальну місію у Малі, мандат якої був продовжений до 2020 року.