Борг за лікарняні перевищив 1 млрд грн, - Денісова

В Україні заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників становить понад 1 млрд грн

Про це повідомила у Facebook омбудсмен Людмила Денісова.

"Мені стало відомо, що заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає вже понад 1 млрд грн. Виплати не здійснюються у зв'язку з тим, що заплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились", - написала Денісова.

Омбудсмен також повідомила про звернення до голови правління Фонду соціального страхування Володимира Саєнка та міністра соціальної політики України Юлії Соколовської для негайного внесення змін до бюджету Фонду.

"З метою поновлення порушених прав громадян на своєчасне і в повному обсязі отримання матеріального забезпечення необхідно терміново провести засідання правління Фонду, на якому розглянути і схвалити проект внесення змін до бюджету Фонду. Схвалений проект подати до міністерства соціальної політики України для внесення на затвердження Кабінетом міністрів України", - додала омбудсмен.

Також Денісова звернулася до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням невідкладно вжити заходів щодо стабілізації фінансового стану Фонду соціального страхування України.