Бойовики не виконують домовленостей для зустрічі у "нормандському" форматі, - Оліфер

Прес-секретарка представника України в ТКГ в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила про те, що Україна виконала домовленості лідерів країн Нормандської четвірки, яких було досягнуто у жовтні 2016 року

Про це вона заявила у Facebook.

Україна виконала всі домовленості, зокрема, йдеться про розведення сил та засобів на ділянках в районі н.п. Золоте, Петрівське, Станиця Луганська; зведення мосту біля КПВВ у Станиці Луганській; вирішення питання водопостачання в Луганській області.

"Натомість з боку ОРДЛО немає допуску представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб; не надано безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, яка не підконтрольна Україні, включно із ділянкою українсько-російського кордону; не створено умов для роботи КПВВ Золоте",  - написала Оліфер.

Особливо гострою лишається проблема звільнення утримуваних осіб.

"Таким чином напередодні зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки, запланованої на 9 грудня, українська сторона виконала взяті на себе зобов'язання, виконання яких перебувало на особистому контролі Президента України Володимира Зеленського", - підсумувала Оліфер.