Два київських ресторатора домовляються про "Укрбуд" для росіян, – ЗМІ

Дмитро Федотенков, який є співвласником мережі Tarantino family, що розвиває ресторанний бізнес у Києві та Москві, наразі є найбільш вірогідним покупцем однієї з найпотужніших будівних компаній України "Укрбуд"

Про це повідомляє "Главком". 

Про продаж одного з основних активів компанії – "Укрбуд девелопмент" - кілька днів тому повідомив її колишній власник Максим Микитась, але прізвище покупця названо не було. Співрозмовник видання стверджує, що Федотенков вже приступив управління компанією. Й планує залучити реального інвестора завдяки налагодженим зв’язкам та зацікавленим особам у Росії.

Також, за словами джерела, Федотенков висловлював сподівання, що у цій схемі можна заручитися підтримкою і сприянням одного з радників президента. "Хто той радник – достеменно не відомо. Але за даними ЗМІ сьогодні темою столиці почав активно опікуватися Андрій Єрмак. Вирішення усіх київських питань він поручив нардепу Миколі Тищенку. Ймовірно, саме через Тищенка, який є засновником і власником іншої столичної мережі ресторанів "Наша карта", далекий від девелорепського бізнесу Дмитро Федотенков й став потенційним покупцем "Укрбуду", - пише видання.

Також видання акцентує увагу, що й Дмитро Федотенков, і Андрій Єрмак неодноразово у ЗМІ пов’язували з російським бізнесом. Й припускає, що на сьогодні активи "Укрбуду" є доволі цікавими для російських інвесторів. Зокрема, через виконання компанією "Укрбуд" робіт на стратегічних та військових об’єктах в Україні. 

Нагадаємо, що Максим Микитась наразі є фігурантом кримінальної справи про аферу з житлом для Нацгвардії. Декілька днів тому він заявив, , що продав свою частку в компанії "Укрбуд девеломпент" неназваному інвесторові. Також 23 листопада на сайті Президента з’явилась петиція, в якій інвестори, що купили житло у компаній "Укрбуду", звернулись до Володимира Зеленського через "критичну ситуацію, що відбувається на будівельних майданчиках протягом останніх 4 місяців".