Уряд робить ставку на посадку України на "енергетичну голку" РФ: Геращенко про купівлю російського газу

Заяви уряду про закупівлю російського газу, означають фінансування Україною російської економіки і Газпрому

Про це заявила нардеп Ірина Геращенко під час засідання комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, передає прес-служба "Європейської Солідарності".
 
"Сьогодні ми почули заяву нового уряду про те, що Україна повертається  до закупівлі російського газу. Тобто українська економіка своїми грошима буде субсидувати і фінансувати російську економіку і Газпром. І ці гроші будуть йти на війну проти України. Вони будуть йти на вбивство українців", – наголосила політик. 
   
Також Геращенко заявила, що вона разом з народним депутатом Марією Іоновою вимагають провести закрите засідання комітету, на якому мають бути розглянуті питання взаємин України з Російської Федерацією.
 
"Ми бачимо, що стосунки України і Росії заходять в нову стадію. Що в нас тепер торгівля з Росією – це не війна, а мир. Що в нас сьогодні Україну здають не військово, а економічно. Що наш уряд так званих технократів робить ставку не на енергозбереження і власний видобуток газу, а  посадку України на "енергетичну голку" і на субсидії", – додала Геращенко.
 
Нардеп зазначила, що в профільному комітеті займаються чим завгодно, обговорюють що завгодно, тільки не енергетичні виклики і не виклики майбутньої зустрічі Нормандського формату.