Комітет Ради проголосував за правку щодо переходу слідчих у справах Майдану в ДБР, -ЗМІ

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності проголосував за редагування правки щодо переходу слідчих у справах Майдану в ДБР

Про це повідомляє редакторка видання Insider Ольга Худецька у Facebook.

"Щойно комітет з питань правоохоронної діяльності проголосував ЗА редагування правки 318 по переводу слідчих у справах Майдану в ДБР",- написала вона.

За проголосували - 18 членів комітету, проти - 1.

Потреба в редагуванні виникла після того, як Верховна Рада не розглянула цю правку до закону про ДБР 15 листопада.

"Текст правки через формулювання, актуальне на 15 листопада, перетворився на гарбуза після 20 листопада (питання термінології: перестали існувати слідчі прокуратури, які розслідують ці справи). Тобто проблема насправді була ще глибша, ніж просто "не проголосували у залі" правку. Перестав з формальних причин підходити і її текст. Щойно ця проблема була, на щастя, вирішена", - додала журналістка.

Вона додала, що без редагування у комітеті, все б не можна було б виправити.

"Добре, що голоси знайшлись. Могли не знайтись. І так, це одна з відповідей на питання "ну що страшного сталось? не проголосували 15 листопада - то проголосували б 3-го грудня". От що страшного. Все могло полетіти в трубу щойно ще на етапі комітету (могли не проголосувати редагування). Чи ще пізніше, якби в законі був пункт, формулювання якого вже нікому б не дозволило нікуди перейти", - зазначила редакторка.