МЗС перевіряє інформацію про "російський" Крим у додатках Apple

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про те, що в своєму додатку "Погода" у Росії компанія Apple почала відображати Крим і Севастополь територією РФ

Про це повідомляє Крим.Реалії.

У додатку "Погода" компанія Apple на території РФ стала відображати Крим і Севастополь територією Росії. В Москві анексовані Севастополь, Сімферополь, Керч відображаються російською територією.

На материковій частині України і на анексованому півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються ані частиною України, ані Росії.

Джерело: radiosvoboda.org

У травні цього року Apple не відображала приналежність міст Криму у своїх додатках як з материкової України, так і з півострова.

Раніше Держдума Росії дала Apple термін до 25 квітня, а потім продовжила його до 10 травня. Москва вимагала "усунення неточностей при відображенні географічної приналежності Криму і Севастополя в додатку".

У МЗС України перевіряють цей факт.

"Інформація зараз перевіряється. Більше інформації буде, як тільки ми отримаємо офіційне підтвердження", – сказала у коментарі речниця МЗС  Зеленко.