Туреччина почала випробування С-400 на винищувачах F-16, у Вашингтоні обурені

Туреччина почала випробування закуплених у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400, незважаючи на протести США

Як повідомляє ANews, на військових навчаннях в якості мішеней використовували винищувачі F-16, вироблені американською компанією Lockheed Martin.

Винищувачі F-16 і інші літаки військово-повітряних сил Туреччини були помічені над Анкарою у понеділок, 25 листопада.

У канцелярії президента і Міноборони Туреччини запевнили, що російські комплекси будуть працювати автономно, вони заступлять на бойове чергування в режимі stand alone system.

"Системи С-400 не будуть інтегровані в систему безпеки або систему протиповітряної оборони НАТО", - повідомив представник президента Туреччини Ібрагім Калін.


У свою чергу держсекретар США Майк Помпео висловив стурбованість у зв’язку з випробуваннями С-400 в Туреччині. За його словами, переговори між Вашингтоном і Анкарою все ще тривають, пише Reuters.

"Так, це викликає занепокоєння", - сказав Помпео, відповідаючи на питання про те, що військові літаки F-16 були підняті в повітря для перевірки роботи російської системи С-400.

Раніше Палата представників Конгресу США схвалила пакет санкцій проти Туреччини через проведення військової операції у Сирії та придбання російських ЗРК С-400.