У Нацбанку офіційно заявили про тиск з боку Коломойського

Правління Національного банку України випустило офіційне звернення, у якому повідомило про тиск з боку колишнього власника ПриватБанку - олігарха Ігоря Коломойського

Відповідне звернення розмістили на офіційному сайті регулятора.

Зокрема у Нацбанку поскаржилися, що невідомі “тітушки” намагалися проникнути до головної будівлі установи у Києві, а також під стінами будівлі тривають “замовні” мітинги.

“Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та ексвласник ПриватБанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд виведених із ПриватБанку до націоналізації. Водночас держава - Президент, Уряд, Національний банк - об’єднані єдиною позицією, що кошти мають бути повернуті”, - повідомили у Правлінні НБУ.

У Нацбанку зазначають, що про те, що тиск на установу здійснює саме Ігор Коломойський свідчить участь у мітингах під Нацбанком працівників заводу олігарха, інформаційну атаку на НБУ здійснюють на підконтрольних Коломойському інформаційних ресурсах, а також за посередництва депутата Олександра Дубінського, який раніше працював на телеканалі Коломойського.

“Попри тиск, ми і надалі захищаємо спільну позицію держави: колишні власники банків мають нести відповідальність за виведення коштів вкладників та доведення банків до банкрутства”, - додали у Нацбанку.