“На своїй посаді я заважала і чинила спротив”: звільнена з Мінінфраструктури через секс-скандал Клітіна звинуватила голову УЗ в лобізмі

Звільнена після листування із пранкером заступниця міністра інфраструктури Олександра Клітіна вимагає позбавити посад держсекретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака та голову "Укрзалізниці" Євгена Кравцова

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Олександра Клітіна зазначила, що скасувала брифінг після свого звільнення, адже "дуже захворіла". Також ексчиновниця пояснила. що причиною свого звільнення вважає непокору.

"Так, на своїй посаді я заважала і чинила спротив непрозорим речам - таким як закриття малодіяльних станцій, заважала здати нишком в оренду залізничний вокзал "Київ Пасажирський" замість концесії, критикувала IPO УЗ - ну самі подумайте, який адекватний інвестор буде купляти акції компанії перед реструктуризацією? Це просто спроба УЗ у майбутньому залишитись квазімонополією під назвою "холдинг" після реформи і дискримінувати приватних операторів", - написала вона.

Колишня заступниця міністра розкритикувала роботу Державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака та голову правління АТ "Укрзалізниця” Євгена Кравцова й вважає, що тепер вони мають своїх посад позбутися.

"Ну навіть якщо припустити - Міністр мене звільнив, бо Джокер написав що я хочу на його місце? Якщо Міністр вважає це листування правдою, то чому Галущак і Кравцов іще не звільнені? Бо як сказав міністр Галущак "хароший апаратчік? - додала Клітіна. - Зі свого боку я вимагаю звільнення Кравцова і Галущака! Чи міністру забракне тут сміливості?".

Клітіна звинуватила міністра інфраструктури та Кравцова лобіюванні китайських компаній під час тендерів на закупівлю локомотивів: "Тендер на локомотиви теж дуже мене турбує — я не розумію чому Міністр і менеджмент УЗ ведуть переговори тільки з китайськими виробниками, а наприклад компанія Alstom місяцями благає про зустріч з Міністром. Ще й Кравцов нахабно заявляє що — виграють китайці, бо ціна в них нижча. "