На Євро-2020 можуть запровадити революційні зміни в правилах

На чемпіонаті Європи з футболу можуть запровадити тимчасові заміни, які будуть здійснюватися у разі отримання футболістом струсу мозку

Про це повідомляє sportarena.

На найближчому засіданні IFAB (Міжнародної ради футбольних асоціацій) розглянуть питання впровадження в футболі тимчасових замін через струс мозку. Це питання розглянуть 3 грудня у Белфасті (Північна Ірландія).

У разі успішного вердикту IFAB нововведення можуть схвалити на щорічних зборах, які пройдуть також у Белфасті 29 лютого 2020 року.

Суть нововведення полягає в можливості проведення тимчасових замін через струс мозку. Така можливість є, наприклад, в регбі. Впровадження замін пов'язано з дослідженнями, які показали можливі проблеми зі здоров'ям через травми голови у колишніх професійних футболістів. Є дослідження, яке свідчить, що ексфутболісти в 3,5 рази частіше вмирають від деменції, ніж "звичайні" люди.

Впровадження тимчасових замін може статися з 1 червня 2020 року. Теоретично їх зможуть почати використовувати вже на чемпіонаті Європи 2020 року, який розпочнеться 12 червня.