"30-ті повертаються": Яніна Соколова про обшук у волонтерки Звіробій

Журналістка Яніна Соколова назвала обшук у волонтерки Марусі Звіробій поверненням 1930-х років, відомих масовими репресіями, які здійснювала радянська влада

Обшук у волонтерки Соколова прокоментувала у Facebook.

"Ні, це не Росія. Це Київ, 28 листопада 2019. ДБР увірвалося до квартири Маруся Звіробій зранку. Причина: обшуки, внаслідок висловлювань Марусі під час стріму з Фединою, який транслювали на фейсбуці. Конфіскували телефон згідно зачитаної ухвали... Підозрюються у плануванні вбивства Володимира Зеленського. Отакі справи, котики. 30-ті повертаються", - написала Соколовська.

Маруся Звіробій (справжнє ім'я - Олена Анатоліївна Самбул (Біленька) - український доброволець, інструкторка навчального центру десантно-штурмових військ, громадська діячка, блогерка. У жовтні 2019 року разом із нардепом від "Європейської солідарності" Софією Фединою у відеозверненні обговорили грубе спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцем у Золотому, припустивши, що в одній з таких поїздок Зеленський може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.