"Будемо ламати двері, віддайте мобільний телефон": ДБР прийшло з обшуком до Марусі Звіробій

Вранці у четвер, 28 листопада, слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до волонтерки і добровольця Марусі Звіробій (справжнє ім'я - Олена Анатоліївна Самбул (Біленька)

Про це Звіробій повідомила у Facebook.

Представник ДБР, який представився Корозою Ігорем Анатолійовичем, вимагав від Звіробій відчинити двері, погрожуючи вибити їх. Слідчий прийшов у супроводі людей у балаклавах і собаки, а також із понятими. При цьому слідчий заявив, що його супроводжує спецпризначенці підрозділу "Альфа" та оперативники СБУ.

Перед початком обшуку слідчий зажадав від Звіробій віддати мобільний телефон, з якого вона вела трансляцію подій у Facebook.

Маруся Звіробій - український доброволець, інструкторка навчального центру десантно-штурмових військ, громадська діячка, блогерка. У жовтні 2019 року разом із нардепом від "Європейської солідарності" Софією Фединою у відеозверненні обговорили грубе спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцем у Золотому, припустивши, що в одній з таких поїздок Зеленський може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.