Сподіватися краще на себе: Сенцов підбив підсумки візиту до Європарламенту

Український режисер, колишній в'язень Кремля Олег Сенцов завершив візит до Страсбургу, де отримав у Європарламенті премію імені Сахарова та виголосив палку промову на захист демократичних цінностей від російської агресії

Враженнями від візиту Сенцов поділився у Facebook.

"Залишаючи Страсбург. Ці нескінченно щільні 3 дні, нарешті, закінчилися, хоча попереду чекають точно такі ж. Крім виступу на пленарному засіданні Європарламенту було ще безліч зустрічей з депутатами, лідерами партій і зборів з їх фракціями. Президент європейського законодавчого органу і мер Страсбурга. Прес-конференція та 45 інтерв'ю (кажуть, що це місцевий рекорд, але мене від усіх цих питань вже нудить). Але я не скаржуся, а сприймаю все це як якусь роботу, яку я зобов'язаний робити. Говорити, говорити і говорити європейцям про Україну, російську агресію і наших полонених. Дуже хочеться вірити, що мене почули, але сподіватися нам все одно краще на самих себе", - написав Сенцов.

Режисер і експолітв'язень також навів українським політикам у приклад водія і провідника, які допомагали йому у Страсбурзі, побажавши бути хоча б наполовину такими гідними, як ці люди.

"Із сотень фотографій, які багато тут хотіли зробити зі мною я викладу дві: з простими працівниками з місцевого стаффа. Це водій, який возив мене по вулицях Страсбурга, і провідник, який водив заплутаними коридорами будівлі парламенту. Якщо наші чиновники і депутати матимуть хоча б половину їх порядності та внутрішньої гідності, то ми точно зможемо побудувати нормальну країну", - написав Сенцов.

Також режисер розповів, що найприємніше йому було чути від євродепутатів вітання "Слава Україні! Героям слава!".

"Найприємніше, що було, - це коли деякі європейські парламентарії в кінці свого виступ додавали: "Слава Україні!" і багато голосів їм вторили: "Героям Слава!" І ось це дійсно - до мурашок", - підсумував режисер.