Вибори у США: Байден утримує лідерство серед демократів, на друге місце злетів 37-річний мер з Індіани

Колишній віце-президент Джо Байден є найбільш популярним кандидатом в президенти США від демократів, на друге місце вирвався мер міста Саут-Бенд Піт Буттіджич

Згідно з опитуванням Quinnipiac University, Байдена готові підтримати 24% виборців-демократів і незалежних, підтримка 37-річного мера міста Саут-Бенд (Індіана), відкритого гея Піта Буттіджича досягла 16% (попереднє опитування показувало 10%).

Таким чином, молодий політик обійшов таких досвідчених гравців, як сенатора Елізабет Воррен (14%), та сенатора Берні Сандерса (13%), рівень підтримки яких значно скоротився.

Політична кар'єра Буттіджича стратувала в 2011 році після його обрання мером міста Саут-Бенд (знаходиться в індустріальному районі Великих озер, так званий "іржавий пояс").

На цій посаді він досяг непоганих успіхів у відродженні економіки міста і був переобраний в 2015 році. У 2014 році Барак Обама пророкував Буттіджичу "велике партійне майбутнє".

На загальнонаціональну політичну арену політик вийшов в 2017 році, коли безуспішно намагався зайняти пост голови Національного комітету Демпартії.

Підтримка колишнього мера Нью-Йорка Майкла Блумберга становить лише 3%, адже політик включився в передвиборну гонку демократів лише минулого тижня.

Разом з тим, згідно з іншим опитуванням CNN, Байдена підтримує 28% опитаних, які асоціюють себе з Демпартією, сенатора Берні Сандерса - 17%, сеантора Елізабет Воррен - 14%, а Буттіджича - 11%. Згідно з цим опитуванням, підтримка Буттіджича зросла у два рази.

Підтримка Блумберга також коливається біля 3%.

Переможець праймеріз Демократичної партії битиметься за крісло Білого дому з республіканцем Дональдом Трампом в 2020 році.