Упродовж 5 років у "зелену" енергетику інвестували $4,8 млрд, - Гончарук

Упродовж останніх 5 років у сферу "зеленої" енергетики в Україні було інвестовано $4,8 млрд

Про це заявив на зустрічі з гендиректором Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Франческо Ла Камера прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає "Урядовий портал".

"Сьогодні в Україні реалізується низка проектів відновлюваної енергетики загальною потужністю в 2,5 гігават. Це найбільший показник за всі роки незалежності нашої держави. В цю сферу інвестовано $4,8 млрд протягом останніх 5 років", - сказав Гончарук.

Очільник уряду також розповів про розробку стратегії переходу на відновлювану енергетику до 2050 року.

"Нашою метою є збільшення частки відновлюваної енергетики. Наразі ми розробляємо стратегію переходу на відновлювану енергетику до 2050 року. Ми би високо оцінили співпрацю з IRENA у цьому напрямку", - сказав Гончарук.

Гендиректор IRENA своєю чергою висловив підтримку діям українського Уряду.

"Україна йде в правильному напрямку. Ви можете розраховувати на нас у питаннях розвитку системи відновлюваної енергетики в вашій країні", - сказав Ла Камера.

На зустрічі також обговорили впровадження аукціонної системи закупівлі електроенергії, виробленої для стимулювання розвитку відновлюваної енергетики. Перший аукціон має відбутися вже в квітні 2020 року.