Повернення у залежність від російського газу не можна допустити, - Порошенко

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що слід завадити поверненню України у газову залежність від РФ

Про це Порошенко повідомив на своєму каналі у Telegram.

"У 2015 році, коли Путін перекрив вентиль, почала розповсюджуватися мантра про те, що Україна краде газ. За моїми директивами ми побудували систему, завдяки якій змогли раз і назавжди зняти Україну з корупційної газової голки", - нагадав Порошенко.

За його словами, Україна стала першою країною, яка заявила, що може обійтися без російського газу.

"Ми були першими, хто сказав, що обійдемося без російського газу. І чотири роки ми вчили країну, як без нього жити. Завдяки моїм переговорам, знайшлися контрагенти, і сьогодні Україна має величезну кількість постачальників: купуй, де хочеш", - зазначив Порошенко.

На переконання п'ятого президента, в умовах, коли газ використовується як інструмент політичного тиску, не можна допустити повернення у залежність від постачань з Росії.

"Ми так успішно звільнились із російської газової залежності, що вже у квітні місяці Путін зателефонував і запропонував: а чого вам не купити газ, давайте повернемося на старі умови. Але повернення не буде! В умовах, коли газ використовується як інструмент політичного тиску, коли продовжується військова агресія і кожен день ідуть обстріли, гинуть люди. Повернення у залежність від російського газу не можна допустити", - переконаний Порошенко.