"Українці заплатять за українців, а пояснять їм, що це зробив Путін", - аналітик Володимир Горбач про обіцяну "знижку на газ"

Запропонована російською стороною ніби як знижка на газ - за умов відновлення його прямого постачання до України - й на яку попередньо погодилися в уряді Гончарука, насправді, не можна вважати знижкою з точки зору побутових споживачів

Про це представник Інституту євроатлантичного співробітництва, політолог Володимир Горбач заявив в ефірі щотижневої програми "Студія Захід" з Антоном Борковським, яка вийшла ввечері 30 листопада 2019 року на телеканалі Еспресо.TV.

"Там дуже цікава формула, яку я назвав "формулою Оржеля" (Олексій Оржель є чинним міністром енергетики та захисту довкілля України - ред.). Вона передбачає, що росіяни дають газ дешевше, ніж зараз купує Україна, але населення, платники за комунальні послуги, вони сплачують все одно ринкову ціну, а ось та різниця, яку він (Оржель - ред.) називає "знижкою" путінською, вона іде в бюджет і потім перерозподіляється на субсидії і якісь інші соціальні заходи, як це сказано. То що це означає? Що середній клас та люди, які працюють, які не отримують субсидії, будуть платити повну ціну і за рахунок цього всього, їхньої сплати, а не знижки Путіна, будуть отримувати бідніші прошарки населення, соціально не захищені, якісь компенсації",- пояснив експерт.

"Українці заплатять за українців, а пояснять їм, що це зробив Путін", - підсумував Горбач.