В Запорізькій області викрили "сімейну" банду з 20 бойовиків

На Запоріжжі поліцейські затримали банду за серію тяжких злочинів. До складу ОЗГ, яку організували батько та двоє його синів, входило понад 20 осіб. Це чоловіки віком від 20-ти до 38-ми років."Спеціалізувалися" вони на скоєнні розбійних нападів, грабунків, викраденні людей, крадіжках із авто та помешкань

Правоохоронці зібрали докази їх причетності до скоєння 20 тяжких злочинів на території області. Наразі затримано організаторів та найактивніших учасників банди, передає Еспресо.TV з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

"Злочинна група вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини, зокрема розбійні напади, пограбування, крадіжки, у тому числі з авто, квартир та особистого майна громадян, викрадення осіб з подальшим вимаганням грошей. Жоден із учасників ОЗГ офіційно не працював, а деякі з них уже були засуджені за скоєння аналогічних злочинів", - наголошують правоохоронці.

30 листопада,оперативники провели 46 санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів, а також у місцях зберігання викрадених речей.

За попередніми даними, банда мала чималий арсенал зброї та при затриманні могла чинити збройний опір. Тому до операції залучили спецпідрозділ КОРД і вибухотехнічну службу.

У порядку ста. 208 Кримінального процесуального кодексу затримано п’ять осіб, у тому числі організаторів банди. Ще один з учасників переховується від слідчих органів на території Російської Федерації.

Вилучено зброю та набої до неї, грошові, кошти, автомобілі, наркотичні засоби тощо.