В УПЦ МП знали про наркозалежність затриманого оперативниками ієромонаха Іліодора

Запорізький митрополит УПЦ МП Лука (Коваленко) заявив, що знав про наркозалежність затриманого клірика єпархії Євгена Кугатова

Про це пише Лівий берег, передає Еспресо.TV.

"Зі скорботою в серці підтверджую, що клірик нашої єпархії був затриманий правоохоронними органами. Євгена Кугатова я знаю давно, відтоді, коли був ще намісником Глинської пустині. Я знав також і про його наркозалежність. Але я бачив і його покаяння, і його бажання позбутися цієї недуги. Зі свого боку я робив усе можливе для того, щоб допомогти йому в цьому. Довгі роки вдавалося стримувати хворобливі потяги наркозалежності Євгена. Але влада диявола, на жаль, знову взяла гору над ним", - заявив Лука.

Митрополит заявив, що клірика покарають.

Водночас він поскаржився, що ЗМІ нібито перебільшили масштаб партії наркотиків, яку отримував на пошті клірик УПЦ МП.

"Брехня, домисли, вигадки, спроби зіграти на чужій біді - все це чергова справа батька брехні", - заявив митрополит.

Як повідомили у пресслужбі компанії "Нова Пошта", за її правилами клієнти не мають права відправляти наркотичні речовини, вогнепальну зброю, комплектуючі, боєприпаси і вибухові речовини, азбест, вогненебезпечні, легкозаймисті речовини, радіоактивні елементи, отруйні речовини. Не можна перевозити балони з газом, автомобільні акумулятори, тварин, рослини, продукти харчування, які швидко псуються. Згідно з Публічним договором, розміщеним на офіційному сайті компанії, "Нова Пошта" не зобов'язана здійснювати перевірку змісту відправлення і відповідності упаковки особливостям відправлення, вимогам чинного законодавства і державним стандартам.

"Беручи посилки для відправки, оператори в відділеннях "Нова Пошта" діють в рамках чинного законодавства України. Згідно ч. 2 ст. 917 Цивільного кодексу України відправник повинен пред'явити у встановлений строк вантаж, який підлягає перевезенню, в належній тарі та (або) упаковці; вантаж має бути також замаркований відповідно до встановлених вимог. Перевізник має право відмовитися від прийняття вантажу, що поданий у тарі та (або) упаковці, які не відповідають встановленим вимогам, а також у разі відсутності або неналежного маркування вантажу (ч. 3 ст. 917 ЦКУ). Якщо ми бачимо підозрілі вантажі, відразу повідомляємо в компетентні органи. Нам важливо, щоб наші клієнти і співробітники були в безпеці", - йдеться у повідомленні пресслужби.