“Поснідаємо голими?”: представництво ООН в Україні вигадало 100 способів запропонувати секс партнеру

Представництво ООН в Україні запропонувало українцям 100 варіантів натяків, за допомогою яких можна запропонувати зайнятися сексом

Ознайомитися з запропонованими формулюваннями можна за посиланням.

Пропонуються досить неочевидні метафори: "Поставимо голочку на твою платівочку заради гарної музики?", "Поснідаємо голими?", "Хочеш, роздягнемося і побачимо, що з цього вийде?", "Рознесемо це ліжко?", "Сексанемо?", "Вжаримо?" і ще понад 90 інших варіантів.

Необхідність пояснювати, що потрібно обовʼязково запитувати згоди партнера перед сексом, обґрунтована тим, що в Україні досі існує стереотип, що секс - це подружній обовʼязок, і зґвалтування у сімʼї не існує.

За даними Фонду народонаселення в Україні, 33% чоловіків у нашій країні вважають, що якщо жінка не чинила фізичного опору, то це не вважається зґвалтуванням. Важливо враховувати, що жертви зґвалтування можуть реагувати на нього абсолютно по-різному і не обовʼязково вириватися і кричати. Жертва може бути не в змозі говорити, надавати фізичну відсіч або вирішити не чинити опір, боячись отримати фізичні каліцтва або через страх бути вбитою. Зґвалтування можуть відбуватися у шлюбі або в парі, яка разом вже багато років. Адже наявність стосунків не означає, що людина готова займатися сексом зі своїм партнером будь-якої миті.

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня ООН проводить кампанію “16 днів проти ґендерного насильства”.