Повернення полонених, припинення вогню, деокупація: Зеленський розповів про підготовку до "нормандської" зустрічі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч у "нормандському" форматі стосуватиметься зокрема повернення полонених і заручників

Про це Зеленський заявив у відеозверненні з бігової доріжки, яке оприлюднив у Facebook.

"Цього тижня ми починаємо підготовку до зустрічі у форматі "нормандської четвірки". Ця зустріч - це вже перемога для нас, тому що це є можливість зустрітися чотирьом лідерам. Можливість, яка з'явилася після 3 років тиші дипломатії, але зовсім не тиші, а реальної війни на фронті на нашому Донбасі. Це велика можливість розпочати діалог, тому що саме діалог може привести до повернення, найголовніше, всіх наших людей, їх дуже багато, їх чекають сім'ї", - сказав Зеленський.

Також Зеленський наголосив на зусиллях щодо фактичного припинення вогню на Донбасі та повернення територій.

"Хочеться дійсно припинити вогонь і надати можливість закінчитися цій війні. Також у цьому діалозі дуже важливо не просто підняти теми, а вирішити питання повернення наших територій. У які терміни, як ми можемо повернути території і бути однією країною", - додав Зеленський.

Президент України також заявив, що "ніякої зради не було і не може бути" та наголосив на дипломатичному шляху завершення війни.

"Не вірте нікому. Війною ніхто нікуди не може піти, не хоче піти і втрачати ще сотні тисяч людей. Ми не можемо собі це дозволити, тому тільки дипломатія", - підсумував Зеленський.