Укрзалізниця планує витратити 1,1 млрд на оновлення пасажирських вагонів

У 2020 році Укрзалізниця розраховує витратити 600 млн грн на купівлю нових пасажирських вагонів, а ще 500 млн грн - на модернізацію існуючих

Про це повідомляють у прес-службі компанії.

Загалом за рік компанія планує придбати 26 нових пасажирських вагонів. Модернізацію мають пройти ще 40 вагонів, які наразі використовуються для перевезення пасажирів.

“Частину коштів на фінансування цієї інвестиційної програми - близько 700 млн грн - компанія розраховує отримати від індексації тарифів на перевезення пасажирів. Індексацію тарифів планується здійснювати поетапно - по 2% щомісяця з 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу поїздів “Інтерсіті+”, - повідомили у компанії.

Там зазначають, що востаннє тарифи на пасажирські перевезення переглядали у 2018 році. З того часу суттєво зросли ціни на комплектуючі для пасажирських вагонів.

“Пасажирські перевезення з року в рік є збитковими для компанії і фінансуються за рахунок перехресного субсидіювання з доходів від вантажних перевезень”, - повідомляють в Укрзалізниці.