Ув'язненого в РФ фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Нурі Прімова відправили до ШІЗО, - адвокат

Засудженого у севастопольській "справі Хізб ут-Тахрір" Нурі Прімова, який відбуває термін у колонії в російській республіці Марій Ел, помістили в штрафний ізолятор

Про це повідомляють Крим.Реалії.

Адвокат Еміль Курбедінов розповів, що це сталося відразу після суду 18 листопада 2019 року, на якому Прімову встановили нагляд у розмірі восьми років після закінчення терміну.

"Наскільки мені стало відомо, в карцері він – одразу після суду. Під час того засідання він заявляв про міжнародне право, вимагав вносити в протокол свої слова, заявляв про відвід суду. І, наскільки мені відомо, його помістили в карцер саме за те, що він багато розмовляв на суді. Не знаю, на який термін посадили, але вчора (1 грудня )він ще там перебував", – зазначив Курбедінов.

За словами адвоката, часті випадки переведення Примова до ШІЗО можуть бути пов'язані з його швидким звільненням з в'язниці.

"Останні місяці – найважчі, для сім'ї в тому числі. І співробітники колонії це розуміють. Тому потрапляє він в ізолятор не за якоюсь вагомою причиною, а просто тому, що відстоює свою позицію до кінця", – заявив Курбедінов.

Представники колонії ніяк не коментували заяву Еміля Курбедінова. Також немає інформації на сайті УФСІН у республіці Марій Ел.

24 січня 2019 року закінчується термін перебування Нурі Прімова в російській колонії.