Іграшкова зброя під ДБР: активісти провели акцію на підтримку Марусі Звіробій

Протестувальники принесли під ДБР на вулицю Симона Петлюри іграшкову зброю

Про це передає Еспресо.TV.

В понеділок, 2 грудня, під стінами ДБР активісти, представники громадськості та політичних партій "Демократична сокира", "Європейська солідарність та "Національний корпус" проводять акцію в підтримку Марусі Звіробій.

Дехто з протестувальників прийшов висловити своє ставлення до обшуків у Олени Самбул (справжнє ім'я Звіробій) з іграшковою зброєю, виражаючи так свою незгоду. 

Відео-стрім із місця подій вів Максим Діжечко:

 
Сама Маруся Звіробій так прокоментувала допит у ДБР: "Мені залишили незрозумілий для мене виклик, коли мене обшукували У виклику не зазначено мій статус. тобто, я не є підозрювана, я не є свідком, я не є суб'єктом якогось кримінального провадження. на яку слідчу дію мене сюди викликають теж не вказано: чи це допит, чи це вручення підозри, чи що? Це порушення грубе закону."

Пізніше адвокат Марусі Звіробій дав коментар, де пояснив, що повістка, яку вручили Марусі складена з порушеннями, а тому не має сили зобов'язального характеру.
 
Також адвокат підтвердив, що у громадянки Самбул не має процесуального статусу.
 
"Вона не підозрювана, вона не свідок" - зазначив адвокат.
 
Також він додав, що відповідно до 216 статті КПК, ДБР має підслідність лише над державними чиновниками категорії "А", до яких Маруся також не належить.
  • Нагадаємо,  28 листопада о 6:45 ДБР, спільно з СБУ провели обшук квартирі Марусі Звіробій.
  • 2 грудня повідомлялося, що ДБР посилила охорону перед приходом Марусі Звіробій на допит.