За час агресії РФ на Донбасі від мін загинули 300 цивільних, у тому числі 27 дітей, - Міноборони

З початку російської агресії на Донбасі унаслідок підривів вибухонебезпечних предметів загинули вже 300 мирних жителів, із яких 27 - діти

Про це повідомило Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності міністерства оборони України, передає АрміяInform.

При цьому постраждали від вибухонебезпечних предметів понад 1 тис. цивільних осіб, у тому числі 130 дітей.

Для попередження підривів цивільного населення на мінах на звільнених від окупантів територіях Донеччини та Луганщини проводять регулярні заходи з інформування про загрозу від міни та інших вибухонебезпечних предметів. Для цих заходів залучені підрозділи Збройних Сил України, ДСНС та неурядові організації.

Крім того, Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України створює і оприлюднює в інтернеті інтерактивну карту забруднених вибухонебезпечними предметами територій.

За попередньою оцінкою, площа забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами районів становить близько 7 тис. кв. км на підконтрольній території та близько 9 тис. кв. км на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Через забруднення снарядами, які не вибухнули, та саморобними вибуховими пристроями унеможливлено доступ до деяких об’єктів інфраструктури, які через це перебувають у критичному стані.