180 тисяч гривень зібрали на благодійному турнірі з боулінгу для дітей із синдромом Дауна

У Києві пройшов восьмий благодійний турнір з боулінгу "Кубок відкритих сердець 2019". Учасники турніру мали на меті змінити суспільну думку про людей із синдромом Дауна в Україні

Окрім цього, під час заходу збирали кошти на освітні програми “Центру раннього розвитку” для дітей із зайвою хромосомою.

"Майже кожного дня в Україні народжується одна дитина із синдромом Дауна. Тобто кожного дня з’являється сім’я, яка потребує професійної підтримки. “Центр раннього розвитку” відвідують батьки дітей, які тільки народилися і до восьми років. У нас є різні програми для різного віку дітей", - зазначає президент благодійної організації "Даун Синдром" Олена Большаніна.

Центр здебільшого фінансується саме завдяки меценатам та подібним благодійним заходам. Задля досягнення благородної мети цього разу зібралися 11 команд, до яких увійшли представники різного бізнесу з високим рівнем соціальної відповідальності.
"Традиційно цей захід мав дуже великий ажіотаж всередині компанії. Настільки великий ажіотаж, що частина співробітників, які захотіли прийняти участь в цьому турнірі, приїхали з інших міст для того, щоб показати свою підтримку дітям із синдромом Дауна та цій організації загалом. Компанія “М.С.Л.”, як представник лотерейного бізнесу, підтримує чимало подібних заходів, бо власне лотерея історично з’явилася саме для того, щоб фінансово підтримувати соціальні проекти, на які зазвичай у держави не вистачає коштів", - розповідає PR-менеджер оператора державних лотерей "М.С.Л."  Ігор Садовий.
Безпосередню участь в турнірі брали також і діти та підлітки з синдромом Дауна. Їхні батьки наголошують – самостійно починати займатися з дітьми фактично неможливо, необхідна допомога та настанови спеціалістів. “Центр раннього розвитку” працює, в першу чергу, із батьками, допомагає їм психологічно та надає педагогічні поради.
Окрім призів за гру на боулінг-доріжках, для відвідувачів та гравців  організували благодійну лотерею, кошти від якої були також спрямовані на підтримку Центру. Після цього настала пора підбивати підсумки і стало зрозуміло, що за результатами проведення турніру меценати спромоглися зібрати 180 тисяч гривень. На ці гроші Центр зможе працювати та допомагати своїм клієнтам майже три місяці, їх мають витратити на допомогу найменшим клієнтам закладу та їх батькам.