НАБУ затримало ексначальника Труби у справі про хабар у $150 тисяч

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Ігоря Щербину за підозрою у шахрайстві та пособництві у наданні хабара керівнику правоохоронного органу

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

“Слідство встановило, що колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця у сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовниць $150 тис неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії-забудовниці. Осіб затримали після отримання ними першого траншу у $75 тис з обумовлених $150 тис”, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.

ЗМІ раніше повідомляли, що йдеться про Ігоря Щербину, близького соратника, кума директора Держбюро розслідувань Романа Труби, та підприємця Шевченка.