"Європейська Солідарність" підготувала звернення до ГПУ щодо "зловживання владою" з боку Труби

"Європейська Солідарність" підготувала звернення до ГПУ та НАБУ щодо розслідування діяльності директора ДБР Романа Труби

Про це заявив нардеп “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко під час брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

“Вся країна і весь світ знає, що Трубу прорвало і після цього прориву потекло таке лайно, яке тхне на весь світ. І з кожним днем з’являються нові записи з кабінету Труби. Депутати з “Європейської Солідарності” , в тому числі я, підготували звернення до ГПУ і НАБУ щодо розслідування того злочину, який відбувся за участю пана Труби”, - сказав Гончаренко.

За його словами, “Європейська Солідарність” вбачає зловживання владою з боку Труби.

“Політичні репресії щодо п’ятого президента Порошенка, щодо комерційних замовлень — все це є на записах, захисти інтересів там звучить “бєня, треба захищати його інтереси”. Це дуже серйозна стаття, до цього залучений не тільки Труба. Ми просимо дослідити належність чи неналежність до цього злочинного угрупування пана Андрія Портнова. Ми підготували заяву “Повідомлення про кримінальне правопорушення” у порядку ст.214 ККУ і вимагаємо протягом 24-х годин внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинені декількома особами, зокрема, директором ДБР — Трубою, керівництва Офісу президента України Портновим кримінальне правопорушення за попередньою кваліфікацією ч.1 ст.255, ч.1.ст. 309, ч. 1 ст.364 і замах на вчинення кримінального правопорушення ч.2.ст.272, - додав нардеп.