Унітарність і виконання безпекових умов: Порошенко назвав "червоні лінії" України на "нормандській" зустрічі

Українська делегація на "нормандському" саміті в Парижі має стояти на позиціях збереження унітарності держави та вимагати виконання Росією безпекового компоненту Мінських угод перед політичним

Про це заявив у Верховній Раді п’ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

"Ми маємо чітко прийняти дорожню карту щодо імплементації мінського процесу, де безпековий компонент влючно з виведенням військ, виведенням російської техніки і артилерії передує політичному компоненту", - сказав Порошенко.

П’ятий президент України також застеріг українську делегацію від двосторонніх переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, оскільки в такому випадку Україна буде позбавлена підтримки європейських партнерів. Також Порошенко застеріг від згоди з російською вимогою прямих переговорів із терористами "ЛНР" і "ДНР".

"Жодних компромісів щодо унітарності держави. Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній «мишачий король» розташований у Кремлі. І з ним треба вести переговори.  Україна має бути захищена позицією наших союзників. Переговори мають бути проведені спільно", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі запланована зустріч лідерів України, Росії, Німеччини та Франції з питання врегулювання війни на Донбасі.