Уряд повністю забезпечить протезами людей з інвалідністю, - Гончарук

В уряді звітують про виділення додаткових 787 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю

Про це сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня, повідомляє Урядовий портал.

"Наша мета до кінця цього року — повністю покрити потреби людей з інвалідністю у тому, чого вони найбільше потребують без будь-якої пріоритизації та вибірковості. На ці цілі виділяємо додаткове фінансування. Ці гроші підуть на забезпечення візочками, протезами, ортезами – всім, що зробить життя людей з інвалідністю комфортнішим", - заявив прем'єр-міністр.

Гончарук стверджує, що на закриття потреб людей з інвалідністю уряд виділив спочатку 82 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації, а згодом збільшив суму фінансування ще на 787 млн. Гончарук повідомляє, що на ці кошти виготовлять додатково близько 250 тис. виробів для людей та дітей з інвалідністю. В регіональних управліннях соціального захисту населення вже отримали виділені кошти, йдеться у повідомленні.

Глава уряду також додав, що вже з наступного тижня будь-яка людина зможе отримати безоплатну консультацію чи залишити звернення — за телефоном гарячої лінії 1539.