Касько: у ДБР буде підрозділ, який розслідуватиме злочини правоохоронців

У Державному бюро розслідувань створюють підрозділ, який буде займатися слідством по правоохоронцях і підпорядковуватиметься не директору ДБР, а генпрокурору

Про це розповів у інтерв'ю виданню theБабель заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

На запитання журналістів, чи задоволений заступник генпрокурора роботою ДБР, Віталій Касько відповів, що йому не подобається робота жодного з українських правоохоронних органів. При цьому, Касько зауважив, що найбільшу ефективність сьогодні має НАБУ. водночас, на його думку, найгірше себе проявило саме ДБР. 

"Інші органи не в найкращому стані й потребують реформ. У деяких є ефективні керівники, які намагаються розвиватись, а є люди, які не готові до розвитку. ДБР належить до останніх" - висловився Касько.

Заступник генпрокурора стверджує, що спочатку в ідею створення ДБР вкладали відомство, що буде розслідувати скарги на правоохоронців, а саме — порушення ними прав людини, жорстоке поводження із затриманими, тортури, незаконні обшуки тощо. Але, в процесі створення, говорить Касько, ДБР розширили компетенцію через політичні мотиви.

"Зараз ми ініціювали підготовку в ДБР спеціалізованих слідчих, які будуть займатися виключно розслідуванням злочинів, скоєних правоохоронцями. Міжнародні партнери допомагають їх навчати. У ГПУ ми вже створили департамент процесуального керівництва у цих справах" - поділився заступник генпрокурора.