Денісова заявила про катування в Росії українського політв’язня Якименка

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова заявляє, що до активіста "Автомайдану" Володимира Якименка, засудженого у Росії, застосовують фізичне насильство і відмовляють у наданні меддопомоги

Про це повідомила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

“Отримала інформацію щодо кричущої ситуації з порушення прав незаконно засудженого громадянина України Володимира Якименка, який утримується в ФКУ ИК 4 УФСИН России по Саратовской области”, - заявила Денісова.

За її словами, у Якименка суттєво погіршився стан здоров’я. Він страждає від болю в животі та ключиці, також має проблеми з зубами. Попри існуючі проблеми зі здоров’ям, медичні працівники пенітенціарної установи не надають необхідної допомоги. Громадянина України під тиском змусили підписати відмову від повного медичного обстеження.

"За наявною інформацією, працівники виправного закладу застосовують до нього фізичне насильство, а саме завдають ударів по нирках, виводять на вулицю при мінусовій температурі та змушують роздягатися до гола, після чого починають проводити тривалий огляд особистих речей. Є факт про упереджене ставлення до нього через його громадянство", - наголосила Денсова.

Вона додала, що Якименко не забезпечений одягом встановленого зразка, який відповідає сезону і кліматичним умовам. Зокрема, йому було видане взуття, яке не підходять за розміром, що призвело до травм ніг.

Водночас, дружині Володимира адміністрацією виправної колонії було відмовлено в прийнятті посилки з теплими речами та ліками для ув’язненого без пояснення причин.

"Звертаюся до радника-посланника тимчасово повіреного України у справах України в РФ Василя Покатила з проханням терміново перевірити умови тримання та забезпечити Володимира Якименка відповідною консульсько-правовою допомогою", - заявила уповноважена з прав людини.